Haydarhacı Köy Yaşam Merkezi Yapılan Faaliyetlerimiz

Haydarhacı Köy Yaşam Merkezi Yapılan Faaliyetlerimiz

Bakanlığımızın ''Köy Yaşam Merkezleri Köylerin Kalbi Oluyor'' projesi kapsamında 2015 yılında kapanmış olan Haydarhacı İlkokulu 2022-2023 Eğitim öğretim yılında Haydarhacı Köy Yaşam Merkezi olarak açılmıştır.

                Açılan Köy Yaşa Merkezimizin İlkokul kısmında 9 öğrenci taşımalı kapsamdan çıkarılarak kendi köylerinde eğitim görmeye başlamıştır. Öğrencilerin kendi köylerinde eğitim öğretime başlaması veliler ve köydeki vatandaşlar açısından sevinçle karşılanmıştır.

                Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak köy yaşam merkezimizde köydeki vatandaşlarımızın ekonomik faaliyetleri göz önünde bulundurularak başta hayvancılık alanı olmak üzere ;

Sürü Yönetim Elemanı Kursu (Hayvancılık)

Arıcılık Kursu (Aile Okulu)

Aile Okulu Eğitimi Kursu (Hayvancılık)

gibi kurslar açarak bu kurslarda toplamda 69 vatandaşımıza 232 saatlik eğitimler verilmiştir.  Açılan hayvancılık kurslarından belge alan vatandaşlarımız Tarım Bakanlığının desteklemelerinden faydalanabilecek ve bu sayede ekonomik faaliyetlerini geliştirebilecektir.

                Haydarhacı Köy Yaşam Merkezinde açmış olduğumuz aile eğitimi kurslarımız ile anne ve babaların yeterliliğini artırmak ve çocuğunu daha iyi anlamasına yardımcı olmak, ailenin çocuğa yönelik gösterdiği tutumlarda olumlu yönde gelişim sağlamak bu sayede aile yaşamının güçlenmesi ile çocuğun ev ortamında da desteklenmesini kolaylaştırmak, ebeveynin çocuklarının eğitimindeki gelişimine katkıda bulunabilmesini sağlamak amaçlanmaktadır. Aile katılımı sağlandığında çocukların akademik hayatı ve insanlarla olan ilişkileri ve davranışlarında önemli gelişmeler olmaktadır.

06.12.2022 119